Powered by Blogger.
RSS

PUTRAJAYA

Assalamualaikum..

JUMAAT/ 22.02.2013

seramai 35 orang ikut rombongan ustaz pergi putrajaya. seronok!

so aku tanak banyak bercerita. tengok beberapa gambar yang aku sempat ambil

1..... 2.... 3... CAMERA ROLL


















     

                                 


                                      







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BIRTHDAY FARIDATUL AKMAL *ATUL*

Assalamualaikum, Hai *lemlabai tangan*

Faridatul akmal binti sapian. actually, birthday dia sama dengan aku. 270213 ni. tapi disebabkan atul nak pergi umrah minggu depan. kami awalkan sambut besday dia sekaligus buat sedikit bacaan yassin dan solat sunat untuk pemergian dia ke umrah

Last Week.
Mira , Mek dan Aini : Ain, Kecik kitaorang ingat nak buat suprise parti untuk atul. tapi  kena kutip RM3 sorang. boleh ke korang ?

Me and Kecik : kitaorang okey sahaja.

OK SET!

seminggu selepas itu, mira dan mek selaku ketua mengutip duit. tapi alhamdulilah, tiada seorang pun antara kami yang liat bagi duit. terima kasih bagi pihak mira dan mek. mira bukak kauter pembayaran pagi dan malam semua sudah selesai bayar.

                                        

DAN INILAH MANGSA KAMI ATUL SAPIAN!

19/02/2013
Aku balik petang tu. ramai sangat dekat dapur. memasak. terpikir jugak ramai nau orang masak. tak kantoi dengan atul. kemudian datang si akma bagi tahu "kitaorang tipu atul cakap malam ni ada ceramah" HAHAHAHAHAHA! DAN YANG BESTNYAAAA ATUL SAPIAN PERCAYA!
NI aku nak share satu benda dengan korang. bayangkan semua orang tahu yang masak masak tu untuk raikan atul. tapi tidak atul. dan yang kelakarnya, atul tanya semua orang "eh kau pergi tak malam ni?" dia tanya semua orang ok. oleh sebab semua orang adalah pelakon terbaik. semua cakap. 'kitarang pergi malam ni. jom ah atul' KAHKAHKAH! atul tertipu hidup2 dan korang semua pelakon terbaik *Tabik*

sesi masak memasak..

siti dengan atul sangat gembira bergambar

Bagi melengkapkan majlis ni, USTAZ SAIFULLAH bersama isterinya turut serta dalam majlis ini. terima kasih tak terhingga bagi pihak kami. terima kasih ustaz dan isteri. sangat sporting :)

terima kasih yang terhingga ustaz dan ister beliau yang super duper cantik
Selesai makan, semua turun makan. kami yang tak sembayang tunggu dekat cafe siapkan hidangan untuk dijamu selera.







sempat jugak take video masa atul disurprisekan. dannnnnn dia terpinga-pinga herher!

video

selepas selesai semua tu, apaaaaa lagi kannnn? TEPUNG dan TELUR lahh makannyaaa! mangsa kami adalah atul. dan si atul sangat tak suka dengan TELUR! ini makan dia. 

tapi sangat malang nasibnya, aku juga diheret oleh atul. eh bukan aku je kiki pun sama. HAHAHAHAHA. kiki kena kelakar. 
oh ketua paling tepung ialah AMY WASHIO.



selesai majlis kami dan alhamdulilah semua berjalan dengan lancar.


P/S : kawan memang susah nak carik. untuk berkongsi senang sangat ramai. tapi untuk bersama ketika susah, sangat sangat susah. pernah tak terpikir? dan pernah pernah korang alami ? kalau pernah kalau tahu apa yang aku maksudkan. Kalau kita salah, tampil dan mintak maaf. jangan tunggu orang tu maafkan kita. kita salah dan mintak maaf.

untuk semua yang membaca blog aku ni, ribuan terima kasih atas segalanya. 


WAALAIKUMSALAM.......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

INDAHNYA MADU..

Assalamualaikum. hai.

16/02/2013.

Petang tadi lepak dengan nana. my bestfriend. dia sangat celupar. sangat banyak mulut. tapi dia sangat baik. takpernah suka tengok aku sedih. Btw, disebabkan dia terlalu baik. dia bagi password WIFI dia yang laju tu. thanks nana. lebiyuuuu! dia sebab dia baik sangat. meh aku share gambar dia kat korang.

ok nana, satu gambar je. lebih2 gambar nanti hilang publisiti aku yang hilang nanti
lepas magrib tadi whatApps dengan seorang kawan lama. kami berkongsi cerita. dari cerita biasa biasa ke cerita2 melibatkan hati dan perasaan. Dan kerana itu aku membuat satu entry ni.

Pernah tak korang terpikir apa perasaan wanita yang dimadukan? apa perasaan mereka bila suami yang tercinta harus dikongsi dengan perempuan lain? THINK!

                                       
kan? bila dia cerita. aku mula terpikir tentang besarnya pergorbanan seorang isteri. kadang kadang tu, pergorbanan yang melibatkan perasaan lagi besar dari harus mengorbankan harta benda. 

seseorang yang kita amat sayang, amat cinta harus dikongsi dengan wanita lain. pernah sekali aku letak diri aku disituasi nya, boleh ke aku hadapi? boleh ke harungi bila sayang si Lelaki kita cintai harus dibahagi dua? tiada jawapan sehingga saat ini.

dan kerana itu juga, Allah bagi wanita ni extra sabar dan tabah. betul! hah yang lelaki ni, cuba pikir. kalau pasangan korang ada lelaki lain? dan korang harus kongsi kasih perempuan tu dengan lelaki lain? snaggup ? sanggup ke cik abang ? tepuk dada tanya hati dan perasaan. 

                                       

                                

                                      

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS